شخصاً اعتقادی به چندگانه بودن هوشهای بشری ندارم و تعبیر صحیح ان را مجاری چندگانۀ هوش بشری میدانم. با اینهمه و با این توضیح، مطالعۀ کتاب MI و هوشهای چندگانه نوشتۀ هوارد گاردنر ترجمۀ حمیدرضا بلوچ را به همۀ شما نیز توصیه میکنم. بخشی از این کتاب، مربوط به سؤالاتی از گونۀ خودارزیابی در جهت بازشناسی هشت مجرای پیشگفتۀ به کارگیری هوش است که تحت عنوانهای "هوش زبانی، هوش منطقی_ریاضی، هوش مکانی، هوش حرکتی_جسمانی، هوش موسیقایی، هوش میانفردی، هوش درونفردی و هوش طبیعتگرا" نامگذاری شدهاند. با تأیید یا ردّ هرکدام از مواردی که به عنوان شاخصههای برتری در هر یک از این زمینههای هشتگانه معربفی شدهاند، میتوانید به هوش خود در این زمینهها نمره بدهید و آنها را در مورد خود رتبهبندی کنید. البتّه پرواضح است که این رتبهبندیها شاخص و معیار نهای نخواهند بود، ولی تصویری کلّی از این موضوع میتوانند به دست دهند. من خود بر اساس تست اوّلیّهای که از خود به عمل آوردم، بیشتر از همه، در زمینۀ هوش درونفردی کارکرد بالایی دارم، بعد از آن هوش زبانی، سپس به ترتیب هوش موسیقایی، هوش میانفردی، هوش مکانی، هوش حرکتی_جسمانی، هوش منطق_ریاضی و آخر از همه هوش طبیعتگرا. نمرۀ میانگینم هم از صد 5 / 74 است که برای خودم بد نیست. شما چطور؟ دست به کار شوید.
درباره این سایت